top of page
Opbouw van een traject
​
Jouw ouders of verzorgers contacteren mij telefonisch of via mail. Hierin krijg ik de eerste informatie over de situatie. Wat is er aan de hand? Waar loopt het niet lekker? En wat is de hulpvraag over de situatie.
Een hulpvraag is eigenlijk een helpvraag. Je vraagt jezelf af waarbij je hulp nodig hebt of wat je wilt leren. Misschien loop je vast in een bepaalde situatie en wil je graag leren hoe je dit aanpakt.
​
Daarna zal ik een intakegesprek plannen met jouw ouders of hulpverleners, en zonder de aanwezigheid van het kind.
Dit zal de eerste ontmoeting zijn. Is er een klik met mijn persoon en visie en jouw hulpvraag?
Dan schrijf ik een kort verslag. Als we samen verder willen, zullen jouw ouders of verzorgers dit ondertekenen.
​
Tijdens de coaching gaan we op reis, op weg naar succes. De eerste ontmoeting is een kennismakingssessie daarin staat vertrouwen opbouwen centraal.
Samen gaan we op zoek naar hetgeen wat jij wil leren en/of veranderen.
Deze hulpvraag kan soms afwijken van de vraag van je ouders.
In de daarop volgende sessies gaan we samen op zoek naar een antwoord/oplossing die bij jou past.
Op een speelse en leuke manier, die aansluit bij jouw interesse, gaan we aan de slag. De ouders zijn bij de sessies zelf niet aanwezig. Na gemiddeld 3 kindersessies is er meestal een oudergesprek. Samen kijken we hoe het gaat en wat er eventueel nog nodig is.
​
Na afloop van de coachingsessies volgt een eindevaluatie met jou en je ouders. Hierin bespreken we met elkaar het proces en de vooruitgang. Wanneer jij weer op eigen kracht verder kan, in combinatie met ondersteuning van je ouders, worden de sessies afgerond. Het traject is voor iedereen anders, maar gemiddeld zullen we elkaar 5 à 7 keer zien. Mochten we meer tijd nodig hebben om te komen waar jij wilt, dan kunnen we daar natuurlijk tussentijds in een evaluatiegesprek over praten.
​
​
bottom of page